Skip to main content

Om du funderar på en resa till Japan, här är några tips för att ta dig dit. Läs om Japans olika typer av boende, hur mycket du ska budgetera för varje och hur du köper ett lokalt telefon-sim-kort innan du reser. Vi kommer också att täcka några vanliga problem som turister ofta möter när de är i landet, såsom bristen på kollektivtrafik och dyra taxibilar. Tänk också på att inträdeskraven kan ändras med ett ögonblicks varsel, så det är viktigt att hålla dig uppdaterad.

Budget för en resa till Japan

Ett av de bästa sätten att minimera den ekonomiska bördan för din Japan-resa är att budgetera för den. Genom att dela upp stora utgifter i flera mindre under året kan du spara en betydande summa pengar. Här är några tips för att komma igång. Att använda Airbnb kan också hjälpa dig att få upplevelsen av att leva som en lokal, samtidigt som du håller dig inom din budget. Japan är fullt av shoppingmöjligheter, så gör en lista över vad du planerar att köpa. Se till att inkludera uppskattningar av priserna så att du kan hålla dig till din budget.

Boende i Japan

När du reser till Japan finns det många olika typer av boende tillgängliga. Dessa inkluderar hotell i västerländsk stil och bed and breakfast. I allmänhet är dessa typer av boende rena och har de grunder som du kan behöva, men priset kan variera kraftigt. Du kanske vill bo på ett lyxhotell, som vanligtvis har fler bekvämligheter, eller så kanske du väljer ett mer budgetvänligt boende. I båda fallen kan du förvänta dig att vara bekväm och få alla grunderna du behöver.

Kostnad för att bo på ryokan eller kapselhotell

När du reser till Japan, överväg att bo på ett ryokan eller ett kapselhotell för ditt boende. Upplevelsen är unik och annorlunda än hemma, men det är också mycket billigare än att bo på ett vanligt hotell. Kostnaden för en ennattsvistelse på ett kapselhotell varierar från tre till sex tusen yen (cirka $25-$50), beroende på stil, plats och antal kvarvarande rum.

Köp ett lokalt simkort innan du reser till Japan

När du reser till Japan är det en bra idé att köpa ett lokalt SIM-kort, vilket är en mobiltelefon som fungerar i landet. Du kan välja att använda ett SIM-kort för endast data eller en telefon som bara fungerar för att ringa. Ett förbetalt röst- och data-SIM kostar cirka 10 000 japanska yen och kommer med 60 minuters samtalstid och 3 GB data varje månad. Dessa SIM-kort kan köpas i elektroniska butiker, montrar på tågstationer, flygplatser, närbutiker och resebyråer.

Att ta sig runt i Japan utan att kunna någon japanska

Även om det är möjligt att ta sig runt i Japan utan att kunna någon japanska, gör de allra flesta människor det inte. Medan de flesta japaner inte talar engelska, kommer du att hitta många människor som talar några grundläggande fraser. Det enklaste sättet att ta sig runt är att vara förberedd med minst grundläggande kunskaper i det japanska språket och resurser som Google Maps och Google Translate. Det är också en bra idé att ha med sig en engelskspråkig karta och några ord japanska för att hjälpa dig hitta rätt. Om du är osäker kan du alltid använda en engelskspråkig skylt och rulla på skärmen för att hjälpa dig ta reda på vilken riktning du är på väg åt.